Kakavos receptai

Kakavos receptai

Kakava – tai gėrimas, kuris nukelia į vaikystę, sušildo šaltais žiemos vakarais bei pagerina nuotaiką. Tai ne tik naudingas gėrimas vaikams, bet ir suaugusiems, kadangi kasdienis kakavos vartojimas suaktyvina smegenų darbą, padeda kovoti su hipertonija ir žarnyno vėžiu, sumažina infarkto ir insulto riziką. Tačiau norime Jums pateikti pasiūlymų, kaip kakavą galite pritaikyti ir ruošiant maistą. Paruošėme Jums šokoladines idėjas kepiniams. Kiekvienam smaližiui. Mėgstantiems mėsos patiekalus ir kepantiems maistą ant grotelių. Visiems mylintiems kakavą.

Ar Jums įdomu, kaip mūsų kakavą galima pritaikyti kulinariniams šedevrams? Kokios yra šokoladinio gėrimo alternatyvos? Kaip kakava gali patobulinti Jūsų barbekiu? Visus patarimus ir receptus rasite čia.

  1. TIRPSTANTYS BURNOJE BURBULIUKAI

Mėgstantiems kartumą ir apelsino užuominas! 

Gaminimui reikės apytiksliai pusvalandžio, tiek pat laiko burbulams atšalti ir vos aštuoniolikos minučių jiems kepti orkaitėje. Reikės (45 burbuliukams):

    • 50g juodojo šokolado (galite pirkti jau sutarkuotą),
    • 250g miltų,
    • 300g migdolų (smulkiai maltų),
    • 100g cukraus pudros,
    • 2 š. BecksCocoa A Chockwork Orange,
    • 175g sviesto (geriausia – atšaldyto),
    • 2 v. š. grietinėlės,
    • 3 v. š cukraus,
    • 1 pakelio vanilinio cukraus.

Sumaišome šokoladą su miltais, migdolais ir BecksCocoa A Chockwork Orange kakava. Gautą birią masę greitai suminkome su sviestu ir grietinėle, kol gauname tolygią formavimo tešlą. Iš gautos tešlos formuojame du ritinėlius (kaip gamintumėte vyniotinį). Šokolado ritinėlius vyniojame į maistinę plėvelę ir laikome šaldytuvę apie 30 minučių. Tada įkaitiname orkaitę iki 175°C ir kepimo skardą apklojame kepimo popierių. Atšalusius ritinius pjaustome į 20-22 gabalėlius (iš viso turėtų gautis apie keturiasdešimt) ir rankomis formuojame graikinio riešuto dydžio kamuoliukus. Kamuoliukus išdėliokite ant kepimo popieriumi dengtos skardos ir kepkite 15-18 minučių. Kol burbuliukai kepa, sumaišome cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir valgomajį šaukštą BecksCocoa kakavos. Dar šiltus, iškepusius burbuliukus apvoliokite cukraus ir kakavos mišinyje, leiskite jiems atvėsti. Skanaus!

2. ŠOKOLADAINIAI

‘It’s a must’ visiems šokolado gerbėjams. Traškūs išorėje, minkšti ir purūs viduje. Tai receptas, kuriame galite pajusti švelnų marcipano poskonį, panaudoję Amydala kakavą. Žinoma, galite panaudoti bet kurią kitą mūsų kakavą, priklauso nuo to, kokį skonį norite sustiprinti savo kulinariniuose gaminiuose.

Gaminimui prireiks 25 minučių ir dar penkiolikos, kol sausainiai iškeps. Reikės ( ~35 sausainiams):

    • 100g juodojo šokolado (galite pirkti jau sutarkuotą),
    • 1 a.š. BecksCocoa Amydala,
    • 100g migdolų (nuluptomis odelėmis ir sumaltų),
    • 2 kiaušinio baltymų (M dydžio),
    • Žiupsnelio druskos,
    • 100g cukraus pudros,
    • ~ 35 vafliai (4cm skersmens pločio, gali būti taleriai).

Įkaitiname orkaitę iki 150°C. Šiam kepimui prireiks dviejų skardų (galima kepti per du kartus, jei turite tik vieną), kurias padengiame kepimo popieriumi. Tuomet sumaišome šokoladą su BecksCocoa Amydala kakava ir sumaltais migdolais (puikiai tinka ir kokoso drožlės). Suplakame baltymus su žiupsneliu druskos, po truputį įmaišydami cukraus pudrą, kol masė taps tiršta, primenanti morenginę masę. Tada atsargiai sukrėčiame į šokolado ir migdolų tešlą ir sumaišome.

Naudodami du šaukštelius, ant vaflio dedame šokoladinę tešlą ir dėliojame ant kepimo popieriaus (neleiskite sausainiams susiglausti). Įkaitusioje orkaitėje kepame 13-15 minučių. Labai svarbu stebėti, kol šokoladainių paviršius pasidarys traškus, o vidus vis dar minkštas, nesukietėjęs. Skanaus!

3. Šokoladinės žvaigždutės

Pagardintos rožiniais pipirų grūdeliais. Šis receptas labai paprastas, tačiau patraukiantis akį ir gali tapti Jūsų mėgstamiausiu kulinariniu šedevru. Sausainių tešlai paruošti užtruksite 60 min. Tešlai iškilti prireiks 30 min., o kepsite vos 12 minučių.

Reikės ( ~35 sausainiams):

    • 150g miltų,
    • Žiupsnelio kepimo miltelių,
    • 20g BecksCocoa Criollo,
    • 75g sviesto,
    • 25g Marcipanų pastos,
    • 50g cukraus pudros,
    • 1/2 pakelio vanilinio cukraus,
    • Žiupsnelio druskos,
    • Žiupsnelio malto muskato,
    • ½ š. sutarkuotos apelsino žievelės,
    • 1 kiaušinio trynio (M dydžio),
    • 100g balto glajaus (gali būti šokolado skonio),
    • 2 š. rožinių pipirų.

Sijotus miltus, kepimo miltelius ir BecksCocoa Criollo kakavą sudedame į indą. Sumaišome su visais kitais ingredientais, rankomis suminkome į apskritimą, suvyniojame į maistinę plėvelę ir paliekame šaldytuve apie pusvalandį. Įkaitiname orkaitę 180°C. Šiam kepimui prireiks dviejų skardų (galima kepti per du kartus, jei turite tik vieną), kurias padengiame kepimo popieriumi. Iš tešlos suformuotą apskritimą daliname pusiau ir kočiojame abi dalis, kol tešlos storis taps apie 3mm. Naudodami žvaigždės formelę arba peiliu išpjaustome norimą sausainių formą ir dedame kepti apie 12 minučių. Iškeptus sausainius paliekame atvėsti. Kol sausainiai vėsta, karšto vandens vonelėje ištirpdome baltojo šokolado glaistą ir juo padengiame sausainius. Kol glaistas nesustingo, dedame po vieną rožinį pipiriuką ant kiekvienos žvaigždutės. Skanaus!

4. Karštas NUGOS pyrago puodelis su vaisiais 

Nuostabaus skonio, minkštas nugos pyragas su vasariškais vaisiais arba betkuriais kitais vaisiais, kurių rasite artimiausioje parduotuvėje.

1 Nugos pyrago puodeliui reikės:

    • 50g miltų,
    • 2 v. š. cukraus,
    • 3g kepimo miltelių,
    • Žiupsnelio druskos,
    • 1 kiaušinis,
    • 40g sviesto (ištirpdyto),
    • 3 v. š. pieno,
    • 2 š. nugos (pjaustytos gabaliukais),
    • Gervuogės (nebūtina),
    • Nektarinas (nebūtina),
    • Persikas (nebūtina),
    • Nugos (1 pakelis arba 170g)

Miltus sumaišome su cukrumi, kepimo milteliais, žiupsneliu druskos ir kakava dubenyje. Įdedame kiaušinį, išlydytą sviestą ir pieną, maišome, kol tešloje nelieka gumuliukų. Supjaustome ir sudedame pakelį nugos, o visą gautą masę sudedamę į puodelį, kuriame kepsime pyragą. Šis pyragas kepamas mikrobangų krosnelėje, todėl iškepsite vos per dvi minutes. Iškepusį pyragą puošiame vaisiais ir nugos gabaliukais. Skanaus!

5. Cantuccini su puodeliu kakavos – klasika!

 Greitai pagaminamas ir neatsibostantis užkandis bet kuriuo metų laiku. Cantuccini (dar kitaip vadinamas Cantucci ar Biscotti di Prato) yra tradicinis migdolų biskvitas, kilęs iš itališkosios provincijos šalia Florencijos. Šis biskvitas kepamas du kartus, panašiai kaip ir džiūvesėliai, pirmiausia, kaip visas pyrago pagrindas, o antrą sykį – jau supjaustytas gabalėliais. Tai skanėstas, kuriuo galite mėgautis ilgai. Šį migdolinį biskvitą galite gardinti amaretu, kardamonu, cinamonu ar kitais, jums mėgstamais prieskoniais. Tačiau, jei šiandien jums norisi kažko šokoladinio ir primenančio Italiją, panaudokite Sinnermann kakavą. Reikės:

    • 200g migdolų,
    • Citrinos (su žievele),
    • 120g sviesto (geriau ištirpdyto),
    • 400g miltų,
    • ½Pck. kepimo miltelių,
    • vanilinio cukraus,
    • 200g cukraus,
    • (1 š. Sinnerman kakavos šokoladiniam biskvitui gauti)
    • 3 kiaušiniai

Pirmiausia, įkaitiname keptuvę ir paskrudiname migdolus (sausoje keptuvėje, be aliejaus). Citrinos žievelę tarkuojame ir sumaišome su kitais ingredientais, susmulkiname migdolus. Įkaitiname orkaitę 175°C. Šiam kepimui prireiks dviejų skardų (galima kepti per du kartus, jei turite tik vieną), kurias padengiame kepimo popieriumi. Miltais išteptomis rankomis, kad tešla neliptų, suformuojame keturis ritinius ir dedame kepti į orkaitę pusvalandžiui. Iškepusį biskvitą pjaustome ir dedame atgal į orkaitę dar dešimčiai minučių, jog kepinys apdžiūtų. Skanaus!

6. Šokoladinė Kalėdinė duona

Su speltos ir rugių raugu. Gabalėlis po gabalėlio kvepiantis šokoladine pagunda, sukurta mūsų kakavos profesionalo. Nors šis kepinys reikalauja laiko – jis tikrai to vertas! Kakavos šokoladinis skonis puikiai dera su išskirtiniu ir stipriu duonos skoniu. Išmėginkite. Reikės (vienam kepaliukui duonos):

RAUGUI:

    • 275g rugių miltų,
    • 275g vandens (50°C),
    • 55g raugo,
    • 6g druskos.

DALIAI TEŠLOS:

    • 55g speltos miltų,
    • 55g vandens,
    • 06g šviežių mielių.

DUONOS TEŠLAI:

    • Raugo tešlos,
    • Kita dalis tešlos,
    • 220g rugių miltų,
    • 80g vandens (45°C),
    • 60g BecksCocoa Criollo
    • 10g kokoso cukraus (ar paprasto),
    • 7g druskos.

Sumaišykite visus ingredientus skirtus raugui ir palikite tešlą šiltai 12-16 valandų. Tuomet pagaminkite antrąją dalį tešlos (su speltos miltais) ir, taip pat, palikite ją iškilti 12-20 valandų. Po to, kai tešlos iškils, suminkykite jas ir likusius ingredientus. Šiam receptui net labai reikia kantrybės, nes suminkius tešlą, reikės vėl palikti ją šiltai 30 minučių. Tešlą formuokite apvalios formos ir dėkite į kepimo formą. Iš pradžių duoną kepame žemoje temperatūroje – 20-22°C – apie valandą. Kitas 50 minučių įjunkite garų funkciją, baigdami 250°C ir sumažindami kepimą iki 210°C. Kai duona atvės, galite pjaustyti ir mėgautis. Skanaus!

7. Pomidoriukai Chill Bill

Griliuje kepti pomidoriukai taps skanesni ir išskirtiniai, jei pamėginsite juos marinuoti su vanile ir BecksCocoa Chill Bill kakava. Reikės (dviems porcijoms):

    • Vienos ar dviejų šakelių mažų pomidoriukų,
    • 1 š. BecksCocoa Chill Bill,
    • Česnako (pjaustyto),
    • 2–3 š. alyvuogių aliejaus,
    • Vanilės pastos,
    • Čiobrelio,
    • Rozmarinų,
    • Raudonėlio,
    • Druskos.

Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus pomidoriukus, gausite marinatą. Ant folijos sudėkite pomidoriukus su šakelėmis ir iš folijos išlankstykite laivo formos dubenį (kad galėtume supilti marinatą). Užpilkite marinatą ant pomidoriukų ir padėkite juos su folija ant griliaus. Kepkite kol apskrus, pabarstykite druska. Skanaus!

8. BROWNIE

Išprotėjusiems dėl šokolado, tinkantis ir veganams. Reikės: 

    • 4 š. + 1 v. š. BecksCocoa Sinnerman,
    • 1 skardinė raudonųjų pupelių,
    • 200 ml kokosų-ryžių pieno,
    • 16 datulių (maždaug 125g),
    • 180 g smulkintų riešutų (pvz., graikinių),
    • 3 š. kokoso aliejaus,
    • 2 š. sojos jogurto.

Įkaitiname orkaitę 200° C (su oro cirkuliavimo funkcija). Sutriname iki vientisos tešlos masės pupeles, datules, kokosų-ryžių pieną ir 4 šaukštus BecksCocoa Sinnerman kakavos (tešla turėtų atrodyti kaip kremas). Sumaišome 420 g anksčiau gautos masės su riešutais ir kokosų aliejumi. Likusią masę maišome su jogurtu ir likusių šaukštu kakavos. Gautu kremu ištepame kitą tešlos dalį, po to, kai ją sukrečiame į kepimo formą / indą. Brownie uždengiame aliuminio folija ir dedame kepti. Po dešimties minučių, sumažiname orkaitės karštį iki 150° C ir kepame dar 15 minučių. Išjungiame orkaitę, nuimame foliją, tačiau paliekame pyragą karštoje (bet išjungtoje) orkaitėje dar 20 minučių. Pyragui atvėsus, galime jį pjaustyti ir mėgautis šokoladiniu skanėstu. Skanaus!

9. Veganiškas šokoladinis SMOOTHIE

 Kas galėtų būti geriau nei šokoladinio skonio kupinas supermaistas arba kitaip – šokoladinis smoothie, kuris puikiai tiks tiek veganams, tiek visavalgiams. Skanu ir sveika! Reikės (vienam gėrimui):

    • 500ml augalinio pieno
    • 1 š. Maca miltelių,
    • 2-3 š BecksCocoa Criollo 1 tsp Cinnamon,
    • 2-3 š. kanapės sėklų (maltų),
    • 1 a. š. vanilės,
    • 5-6 datulių (vidutinio dydžio),
    • Žiupsnelio muskato,
    • 1 š. anakardžių masės (nebūtina),
    • Keleto ledukų.

Šiam kokteiliui Jums prireiks blenderio (tam, kad susimaltų ledukai ir ne taip stipriai jaustųsi kanapių sėklų skonis). Jei nesinori atšaldyto gėrimo, ledukų galima ir nedėti. Skanaus!

10. Šokoladinis kavos gėrimas

Puikus užtaisas pradėti rytą. Galite išmėginti tiek šiltą, tiek šaltą, abi opcijos praskaidrins Jūsų dieną. Ilgą laiką vadinome tai BecksCocoa Frappé, tačiau, kadangi ledukai lieka ne sumalti, o tiesiog atšaldo gėrimą kaip kavos kokteilis, pervadinome jį į kavos gėrimą. Kita vertus, jei turite blenderį, lengvai pasigaminsite ir graikiškąją frappé. Reikės (vienam gėrimui):

    • 2 š. BecksCocoa (Nude ar bet kurios kitos rūšies),
    • 150ml pieno,
    • 3-5 ledo kubeliai,
    • 1 esspreso.

Kakavą sumaišome su pienu (galima ir rankiniu būdu), supilame espresso. Į stiklinę dedame ledukus ir lėtai supilame kavos kokteilį. Vuolia! Skanaus!

Pateikiame kelis receptus, su kuriais galite atskleisti visais kitokius kakavos poskonius… Nepamirškite pagardinti savo kulinarinių patiekalų su BecksCocoa kakava, kadangi ji ne tik skani, bet ir naudinga sveikatai!

Nėra komentarų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

five × 2 =

Kokio produkto ieškote?